Η διαφορά στο μήκος των ποδιών και η Χειροπρακτική ανάλυση!

Πριν την θεραπεία
Μετά την θεραπεία

Δεν χρειάζεται να είσαι μάγος ή θαυματοποιός …Αρκεί να έχεις τις γνώσεις καί να αγαπάς αυτό πού κάνεις!

Όταν ο χειροπράκτης κάνει την ανάλυσή του στην σπονδυλική στήλη και συγκεκριμένα στη λεκάνη, θα διαπιστώσει πολλές φορές ότι το ένα πόδι έχει διαφορά μήκους από το άλλο.

Αυτό οφείλεται σε διάφορες αιτίες όπως:

1. Ανατομικά κοντό πόδι, όπου επιβάλλεται να γίνει ακτινογραφία σε όρθια θέση για να γίνει η σωστή ανάλυση και μέτρηση για να τοποθετηθεί ειδικό πατάκι στο παπούτσι.

2. Λειτουργικά κοντό πόδι.

Η λειτουργική ανισοσκελία προκύπτει λόγω αυξημένης σύσπασης (υπερτονίας) ή μειωμένης σύσπασης (αδυναμίας) των μυών του κάτω άκρου, της λεκάνης και της σπονδυλικής στήλης όπως και από δυσκαμψία στων αρθρώσεων της λεκάνης, της σπονδυλικής στήλης και των κάτω άκρων.

3. Ανατομικά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από σκολίωση, κύφωση, λόρδωση, μεταβατικό σπόνδυλο, (ιεροποίηση) κ.α.

4. Μία σύσπαση του απιοειδή μυός.

5. Από μία μηχανική αιτία, όπως ένα ατύχημα, κτύπημα, ένα χειρουργείο όπως μία δύσκολη αρθροπλαστική επέμβαση, και από πολλές άλλες αιτίες.Η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και επηρεάζει την κλίση που παίρνει η λεκάνη και συγκεκριμένα τα ισχία και το ιερούν οστό.

Μπορείτε να δείτε αν κάποιος δικός σας άνθρωπος έχει κοντό πόδι με τον εξής τρόπο. Ξαπλώνει προύμυτα πάνω στο στομάχι του, με το κεφάλι να κοιτά προς τα κάτω και τα πόδια να εξέχουν από την άκρη του κρεβατιού, τότε πιέζετε ελαφρά τα τακούνια των παπουτσιών προς το κεφάλι, αυτό βοηθά να φύγει η χαλαρότητα που ίσως υπάρχει στους μύες των ποδιών. Τότε παρατηρείστε αν το ένα πόδι είναι πιο κοντό από το άλλο, αν ναι, τότε το πρόβλημα υπάρχει στη πλευρά που είναι το κοντό πόδι.

Υ.Γ …στην υγειά μας ρε παιδιά!

Kiropraktorsolna.com